Texfor, a través d'una extensa xarxa de contactes i de les organitzacions nacionals i internacionals de què forma part, representa la indústria tèxtil davant de governs, organismes intergovernamentals i altres institucions públiques i privades, sindicats, associacions empresarials i altres grups d'interès de àmbit nacional i internacional.
Aquesta organització, formada per associacions i federacions empresarials del sector tèxtil, és lòrgan superior de coordinació i representació dels seus membres. A través del CIE, la nostra veu és escoltada davant dels principals fòrums, organitzacions, sindicats i organismes de les administracions públiques nacionals (CEOE, Ministeris, Congrés dels Diputats, UNE, etc.), i internacionals (Parlament Europeu, Comissió Europea, Euratex , Ginetex, European Technological Platform,etc).
A l'organització de CIE, Texfor lidera les àrees de política comercial i sostenibilitat, participant en grups de treball nacionals i europeus, aportant coneixement tècnic.
Texfor, a través de CIE, ostenta la vicepresidència i la Secretaria del Comitè CTN 40 (Indústria Tèxtil) de l'Associació Espanyola de Normalització (UNE), la finalitat de la qual és l'elaboració d'especificacions tècniques i normes que són utilitzades per les organitzacions i empreses com garantia per provar la qualitat i la seguretat de les activitats i productes.
Texfor és membre integrant, entre altres grups de treball, del GT 11 Circularitat a la cadena tèxtil, del Comitè tècnic Espanyol CTN GET 26 «Mascaretes higièniques. Cobertors facials comunitaris” i del seu grup homòleg europeu, CEN/TC 248 WG38. A més, és el representant espanyol del grup de treball internacional ISO 3758 (etiquetatge de conservació tèxtil).
Texfor participa activament al grup d'estudi per a la Descarbonització de l'Organització de les Nacions Unides (ONU). Formar part d'aquesta comissió implica el compromís amb la reducció d'emissions de la indústria tèxtil, conèixer les tendències i les avantguardes en descarbonització i reivindicar la posició de lideratge que tenen els nostres industrials tèxtils en aquesta matèria.
Texfor, en representació de CIE, és membre de la Junta Directiva de la Confederació europea de la Indústria Tèxtil i de peces de vestir (EURATEX). Influeix en les decisions d‟aquest organisme europeu, amb l‟objectiu de defensar els interessos de la indústria tèxtil espanyola en el marc de la Unió Europea. Així mateix, participa als grups de treball de: Skills, Sustainable Business i al grup de Trade and Internal Market, entre d'altres.
Texfor presideix l'Associació Internacional d'Etiquetatge per a la Cura de Tèxtils (Ginetex), a través del Consell Intertèxtil Espanyol (CIE).
GINETEX Spain, coordinat pel CIE, és l?únic membre espanyol de Ginetex Internacional. Defineix i promou el sistema de símbols d‟etiquetatge de conservació i atorga el dret internacional d‟utilització dels símbols de conservació i de l‟identificatiu clevercare.info que promou l‟ús responsable de la cura tèxtil.
ETP és integrada per representants d'universitats, empreses i centres tecnològics. La Plataforma Tecnològica Europea per al Futur del Sector Tèxtil i de la Confecció promou l'acció de R+D i innovació per garantir la competitivitat de la indústria a llarg termini en benefici del creixement econòmic, l'ocupació i el desenvolupament sostenible a Europa.
L'acció d'ETP es concreta en les funcions com a connector estratègic entre investigadors i experts del sector tèxtil de tot Europa; Lobby que desenvolupa estratègies futures i crea oportunitats de finançament de la Unió Europea.
Texfor forma part dels grups de treball circular economy i bio based fibres. També forma part de la junta directiva, a través de CIE.
A través del Consell Intertextil Espanyol, Texfor defensa els interessos de la indústria tèxtil davant de la patronal empresarial espanyola. Aporta la visió del sector tèxtil a diferents comissions de treball de la CEOE, entre elles, la Legal, la Comissió d'Economia i Política Financera, la Comissió d'Educació i Formació, la Comissió de Desenvolupament Sostenible i Transició Ecològica o la Comissió de relacions amb la Unió Europea.
Texfor forma part de la Junta Directiva de l'Associació Espanyola de Químics i Coloristes Tèxtils (AEQCT). Aquest organisme, fundat el 1958 amb caràcter exclusivament científic, tècnic i sense ànim de lucre, l'activitat principal del qual se centra en l'organització de fòrums i reunions d'intercanvi d'idees i estudis científics i universitaris sobre els productes tèxtils, generant coneixement sobre la matèria i una base sòlida dinformació i estadística per al sector.
Texfor, a través del Consell Intertèxtil Espanyol, és un dels socis fundadors d'aquesta plataforma, el Fòrum Social de la Moda, l'objectiu del qual és defensar els drets fonamentals dels treballadors de la indústria tèxtil i millorar les pràctiques en matèria ambiental a les cadenes de subministrament, però també en el consum i en la pràctica fiscal.
Texfor forma part de la junta directiva de FEPIME (Federació d'Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa), aportant i defensant la realitat de l'empresa tèxtil a l'àmbit de la mitjana i petita empresa.
Texfor forma part de la Junta Directiva de Foment del Treball aportant i defensant la realitat de l'empresa tèxtil a l'àmbit de la mitjana i petita empresa.
Texfor manté un diàleg constant amb els sindicats i les empreses tèxtils per a la negociació dels successius acords del Conveni col·lectiu general de la indústria tèxtil i la confecció.