Aquest projecte Erasmus+ pretén reduir l'impacte ambiental de la producció de peces de vestir mitjançant mòduls d'educació i formació professional desenvolupats específicament. VETRINE proporciona conscienciació sobre la petjada mediambiental negativa de la indústria de la moda juntament amb mòduls d'aprenentatge que tindran en compte tot el cicle de producció, incloses les eleccions de materials, el disseny i la costura, el consum d'energia, la distribució i els hàbits post-consum, com la reparació i el reciclatge
El projecte VETRINE, de tres anys de durada (setembre del 2023 a març del 2026), reuneix institucions d'ensenyament superior, centres de formació professional i organitzacions del mercat laboral amb l'objectiu d'establir un flux d'informació i establir les bases per a la aplicació de pràctiques ecològiques a la indústria de la confecció. Més concretament, el projecte té els objectius següents
Texfor està treballant estretament amb la indústria tèxtil i els estudiants per identificar les necessitats de coneixement i habilitats sostenibles perquè puguin ser desenvolupades pels centres d'ensenyament especialitzats.
Texfor desenvoluparà i aplicarà iniciatives empresarials que permetin un aprenentatge més pràctic i treballarà com a nexe entre els alumnes i el mercat laboral. Tot això sense perdre de vista la sostenibilitat i els reptes de futur del tèxtil europeu sostenible.
Més informació sobre el projecte al lloc web vetrine.eu, Instagram @vetrine_eu, Facebook i LinkedIN.
Associació: Eurotraining Educational Organization, Kauno Technologijos Universitetas, Chimar (Hellas) Ae, Centre Tecnològic de les Indústries Tèxtil i de Vestuari de Portugal, Associacao Tèxtil i Vestuari de Portugal, Nevrokopska Professionalna Gimnaziya Dimitar Talev, Pirin-Tex Eo Sl, Texfor – Confederació de la Indústria Tèxtil, CEDECS-TCBL, Centre Scientifique & Technique de l'industrie Textile Belge Asbl, Novel Group Sarl.